eTitkár

Hír: NAGYSZABÁSÚ KATONAI GYAKORLAT

2023.10.08

IDŐSZAK:     2023. OKTOBER 2-20.

 

– KONTAKT TEL: +36 88 543 036 ( 0-24 elérhető és hívható a telefonszám infó végett )

– Óriási kiterjedésű földig érő Eseti légterek (TRA-k) : TL1, TL2, TL3, TL31, TL34 North/Shouth, TL4 Noth/South, TL5, TL7 (lásd térképen, FB link lent)

– UTC 06:00-16:00-ra vannak megkérve, ami itthoni időben (UTC+2): 08:00-18:00 ! Tehát ezen belül aktiválhatók.

 

Főbb érintettség:

TL2: Csobánc, az egész Balatonfelvidék K fele kb Tihany-Tótvázsony vonalig :(

TL7: Csóka bennevan :( – Csókakői vár a Ki határvonala, Csákberény/Orond már OK

TL4 South: Szekszárd benne


Kapott tájékoztatás:

* Katonai gyakorlatra kijelölt TRA-k, így aktivált időben nem használhatók számunkra (nem vagyunk radaron láthatók) és a fenti megkért időszakban hivatalosan bármikor aktiválhatják az egyes légtereket, ativálást legalább 30 perccel előre kell jelenteniük.

* HÉTKÖZNAPOKON „random” bármikor aktiválásra kerülhet, nagyon későn alakul ki a program náluk, ezért előre infót nem tudnak adni, max aznap reggel/délelőtt.

* HÉTVÉGÉRE nem tervezett az aktiválásuk, így akkorra lehet tervezni jobban repüléssel DE mivel extra gyakorlati igény beeshet, ezért akkor is tájékozódni/ellenőrizni kell aznap reggel.

* FONTOS általános tudnivaló: Hogy aktív-e épp azt Netbriefingen ellenőrizhetjük vagy FIC-től telefonon megkérdezhetjük DE! a FIC vagy a Netbriefinges negatív infó csak 30 percig él, így ezt minden félórában újra el kellene végezni.. Tehát ha még nem aktív, akkor érdemes fenti Kontakt telefonon érdeklődni a napi tervezett menetrendről, lehetőségekről – jelezve és értve lett, hogy akkor sok telefon várható tőlünk mert gyakran használt repülős terepeket érintenek a légterek. (Ha már fent a Netbriefingen akkor leolvasható az aktivált időszak aznapra és lehet azalapján szomorkodni...)

 

Térképek SIRESZ FB oldalon, itt.

 

Sajnos ez van :(    - reméljük nem viszik túlzásba ... Ne kockáztassatok, infó nélkül hegyre ne másszatok, ne legyen baleset!

 

üdv

SIRESZ Team

További hírek > > >